11 Temmuz 2013 Perşembe


2PM Hakkında Bilgi  




2PM grubu Güney Koreli bir gruptur. Başlangıçta 7 kişiden oluşan grup lider Jaebeom'un 2009 yılı Eylül ayında internette meydana gelen bir tartışma nedeniyle ayrılmasıyla şuanda 6 kişiden oluşmaktadır. Şirketleri JYP Entertainment Şirketi'dir
Başlangıçta 2PM,  Jaebum / Jay Park’la birlikte toplamda 11 kişiden oluşan “Oneday”in bir bölümüydü, diğer grup da 2AM. Dans&vokal yeteneklerine göre Oneday üyeleri 2PM ve 2AM olarak ikiye ayrıldılar.
2PM, 4 Eylül 2008 tarihinde çıkışını “10 Points of to 10 Point / 10점 만점에 10점” şarkısıyla yaptı. Grubun çıkışından bu yana diğer gruplara göre “sevimli çocuk” imajından çok olgun bir imajı var. Nâm-ı diğer “beast idoller.” Çıkış şarkılarının ardından 2008′in Ekim ayında albümdeki bir başka şarkıları olan “Only You” promosyonlarına başladılar.
Bir çok gruba oranla 2PM başarıyı kısa bir sürede yakaladı. İlk ödüllerini 2009′un Mayıs’ında Again & Again şarkısıyla M! Countdown’da aldılar ve kısa sürede listelerin başına oturarak birincilikleri devam ettirdiler. Again & Again’in ardından grup “I Hate You / Niga Mipda” şarkısıyla promosyonlarını sürdürdüler, aynı şekilde bu şarkıyla da birincilikler devam etti. 30 Haziran’da  M! Countdown’da “Only One Song” ödülünü kazandılar.
Çıkışlarından tam bir yıl sonra Jaebum’un 2005′te JYP stajyeriyken Myspace’inden yazdığı bir yazı dolayısıyla internette haberler dolanmaya başladı. Bu yazıda Korelilerden nefret ettiğini söylüyordu. Bu olayın ardından JYP, Jaebum’un (şimdiki adıyla Jay Park) grubun üyesi olmaya devam edeceğini söylese de ilerleyen günlerde Jay resmi fancafe’den gruptan ayrılacağını ve U.S’e dönerek müzik anlayışını geliştirmek istediğini bildirdi ve diğer üyelerden iyi bir lider ve iyi bir abi olamadığı için özür dilediğini belirtti. Daha sonrasında Park Jin-young onun şarkıcılık kararına saygı duyduğunu ve 2PM’in 6 üyeyle devam edeceğini söyledi.
Grup 6 üyeyle, 10 Kasım’da ilk ful albümleri olan 1:59 PM’i ve Heartbeat klibini yayınladı ve promosyonlarına başladı. Albüm ve şarkı kısa sürede listelerde birinci sıraya yerleşti ve müzik programlarında da aynı başarıyı elde etti. Yıl sonunda grup MAMA’da “En iyi Erkek Grup” ve “Yılın Sanatçısı” ödüllerine layık görüldü ve KBS tarafından “Again & Again” , “Yılın Şarkısı” seçildi.
Heartbeat’in ardından “Tired of Waiting“le promosyonlarına devam ettiler ve1:59PM‘in tanıtımları Ocak 2010′a kadar devam etti. Bu süre içerisinde Park Jin-young Jaebum’un isterse gruba dönebilecek olduğunu söylese de 25 Şubat 2010′da Jay’in gruba dönmeyeceği ve kontratının feshedildiği resmi olarak bildirildi. Onun yerine yeni bir lider seçilmeyecekti.
Nisan 2010′da 6 şarkıdan oluşan “Don’t Stop Can’t Stop”ı yayınladılar, bu sefer öncekilere oranla daha güçlü bir imajları vardı. Kısa sürede “Without U” 6 farklı listede 1. sıraya oturdu. İlk geri dönüş performanslarını M! Countdown’da yaptılar.
2PM, Wonder Girls’ün U.S’deki yaz şovlarının açılışını yaptı ve Los Angeles’taki Korea Times Müzik Festivali’nde, ardında Seul’daki Dream Concert’te performans sergiledi.
Yine Mayıs 2010′da FIFA 2012 Dünya Kupası için “What’s Your Celebration?” şarkılarını yayınladılar, bu şarkı  K’Naan - Wawin’ Flag’in bir benzeriydi. Temmuz ayında Taecyeon & Wooyoung 2PM’in yoğun programından Inkigayo’daki MC’liklerini bıraktılar, Wooyoung ayrıca SNSD Taeyeon’la birlikte sunuculuk yaptığı Win Win programından da ayrıldı.
2PM’in ilk konserleri 31 Temmuz, 1 Ağustos Seul; 7,8 Ağustos Busan’da (bu konsere 2AM ve missA de davetliydi) gerçekleştirildi. Ortalama her konsere 12,000 kişi katıldı. Bunun ardından JYPE 2. yıldönümlerini kutlamak için 2PM’in 2 konser daha vereceğini açıkladı.
Ekim 2010′da 4. mini albümleri “Still 2:00pm”i yayınladılar ve “I’ll Be Back”le  Music Bank’ta iki hafta üstüste 1. sırayı korudular. Kasım 2010′da beklenmedik bir şekilde Bilboard’ın Dünya Albüm Listesi’nde 13. sıraya yerleştiler, oysa bunun öncesinde ABD’de bir tanıtımları olmamıştı.
Yine yıl içinde 2PM, Çin’de Mandarin Music Honors 2010′da “En Popüler Asyalı Şarkıcı” ödülüne layık görüldü, 18 Ekim’de Wukesong Arena’daki bu etkinliğe katıldılar ve burada “Heartbeat” ile “I’ll Be Back”i sergilediler. Daha önce Rain, Jang Nara ve Shin Seung Hoon “Yılın Koreli Şarkıcısı” ödüllerini almıştı ama “En Popüler Asyalı Şarkıcı” ödülüne layık görülen ilk Koreli sanatçı 2PM’di.
Mayıs 2011′e gelindiğinde 2PM Japonca çıkış single’ı olan “Take Off”u yayınladı. Bu şarkı Blue Exorcist adlı animenin bitiş şarkısı olma özelliğini taşıyordu.  Bu single albümün Sınırlı A, Normal ve Sınırlı B versiyonları Tower Records Japan’da 1 ile 3. sırayı doldurdu. Ayrıca USEN’in J-Pop Listesi’nde 1. sırayı aldılar.  2PM bu listede 1. olan ilk sanatçıydı.

Haziran 2011′e gelindiğinde 2PM 2. Ful Albümü olan “Hands Up”ı yayınladı. Albümde Junsu’nun bestesi olan “Hot” ve Junho’nun bestesi olan “Give it To Me” de bulunmaktadır.
Yayınlanışının ardından Hands Up kısa sürede listelerin başına oturarak bir “all-kill” yaptı. Ancak bunun promosyonları sadece 1 ay sürdü grup ardından “Hands Up Asya Turu”na ve Japonca promosyonlarına odaklanmaya başladı.
2011 yılında aylar Temmuz’u gösterdiğinde grup SBS’te yayınlanan 2PM Show’u çekti. 12 bölüm süren bu programda üyeler hayranların istekleri doğrusunda programın MC’liğini de kendileri yaparak yeteneklerini  (ya da beceriksizliklerini öhöm ) gösterdiler.
Japonya’daki promosyonlarına I’m Your Man, Ultra Lover singlelarıyla devam ettikten sonra Kasım 2011′de ilk Japonca ful albümleri “Republic of 2PM”i yayınladılar.  Haziran 2012′de de 4. Japonca teklileri “Beautiful”u yayınladılar. Grup Kore’deki geri dönüşünü 2012′nin sonbaharında yapmayı planlıyor.
(alintidir)





  Şarkı & Albümleri 

Hottest Time of the Day (2008) 
2:00PM Time For Change (2009) 
The First Album 1:59PM (2009) 
Still 2pm (2010)

Single'ları 

"10 Jeom Manjeome 10 Jeom" (2008) 
"Only You" (2008) 
"Again & Again" (2009) 
"Niga Mipda" (2009) 
"Heartbeat" (2009) 
"Don't Stop Can't Stop" (2010)
"Thank You" (2010)
  





















Adı: Kim Junsu
Takma Adı: Jun.K J.Kim
Konumu: Lider Vokalist
Doğum Günü: 15 Ocak 1988
Boy: 178 cm
Kilo: 73 kg
Yetenek: Sarki söylemek, Beste Yapmak, Modaya Uymak
Eğitim: KyungHee Cyber Üniversitesi
Şirket: JYP Entertainment
Adı: Nichkhun Horvejkul
Takma Adı: Khunnie Boy, Khunnie Boo, Khun Ddeng,
Meslek: Şarkıcı, Model, Aktör
Doğum Günü: 24 Haziran 1988
Boy: 1.82 cm
Kilo: 70 kg
Şirket: JYP Entertainment
Eğitim: Los Osos Lisesi (ABD)
Kan grubu: O
Hobileri: Piyano, Vücut çalismak, Müzik dinlemek, Film seyretmek
Yetenek: Piyano, Akrobasi
İdeal Kadını: Nazik, hoş ve iyi biri.
En Sevdiği Yemek: Hiçbir şey



















Gerçek Adı: Ok TaecYeon
Takma Adı: OkTaekBar/OkTaekBal, Him (güç) Taekyeon, Liza Mong (?), Ok Kittycat, Ok cat, Chaneunee Hyun
Doğum Tarihi : 27 Aralık 1988
Boy: 1.85 cm
Kilo: 76 kg
Eğitim: Dankook Üniversitesi
Kan Grubu: AB
Hobiler: Müzik dinlemek , kayak yapma, yürümek
Yetenek: Yemek yapmak 
Şirket: JYP Entertainment

















Adı: Jang WooYoung
Takma Adı: Boo-uhngee(baykus)
Görev: Şarkıcı
Doğum Tarihi: 30 Nisan 1989
Boy: 180cm
Kilo: 65kg
Eğitim: Seul Sanat Okulu - Dans Bölümünde
Kan Grubu: B
Hobileri: Müzik dinlemek, nette sörf yapmak
Yetenek: Dans etmek
Sevdiği Yiyecek: Dünyadaki her yiyeceği seviyor.
İdeal Kadını: Her şeyini sevebileceği biri
Şirket: JYP Entertainment
    

















Gerçek Adı:color] Lee Junho 이준호
[color=#8B4513]Takma Adı:
 Hwang-Jae (Imparator)
Doğum Tarihi: 25 Ocak 1990
Boy: 178cm
Kilo: 67kg
Hobileri: Müzik dinlemek, dans videoları izlemek, bestelemeyi öğrenmek, okumak, moda magazinleri okumak
Yetenek: Beatbox, dans etmek, şarkı söylemek 
İdeal Kadını: Çocuk yapmayı düşünecek biri
Favori Yiyecek: Her şey.
Şirket: JYP Entertainment


2PM - Hwang Chansung
Adı: Hwang Chansung
Takma Adı: Perry, PwangGa
Meslek: Şarkıcı, Aktör, Model
Doğum Günü: 11 Şubat 1990
Boy: 1.84 cm
Kilo: 75 kg
Kan Grubu: B
Hobileri: Müzik dinlemek, oyun oynamak, vücut çalışmak
Yetenek: Taek Kwon Do, Kumdo
İdeal Kadını: Hoş gözleri olan biri
En Sevdiği Yiyecek: Yemek seçmiyor.
Şirket: JYP Entertainment



                                                                            2PM






Hiç yorum yok: